Tre Planter der Egner sig Fantastisk til Altankassen

Det kan godt være lidt trist, at flytte ind til storbyen, hvis man er vant til at være omgivet af natur og frisk luft. Vi kommer dog ikke udenom, at det er lettere at finde jobs i byerne, og at der er en helt masse fordele ved at bo et sted, hvor man er tæt på alting. Mange findet det derfor byttehandlen værd, og de flytter ind til byen, selvom de kommer til at savne naturen.

Men hvad hvis du kan få bare en smule af landets natur og idyl med dig ind i byen? Alle mennesker sætter pris på naturens skønhed, så du er langt fra den eneste, der savner nogle planter omkring dig. Det er faktisk så udbredt, at der flere steder i landets større byer er kolonihaver, som folk lejer og besøger i weekenderne. For dem der har råd til at holde en kolonihave, så er den løsning selvfølgeligt optimal: det er noget af det tætteste man kommer på det man savner.

En hel kolonihave kan dog både være dyr, kræve en masse arbejde, og være besværlig at skulle køre frem og tilbage til. Der er dog stadig mulighed for, at have noget natur i hjemmet. Hvis du har en balkon, så er en altankasse en rigtig god løsning. Altankasser hænger typisk på balkonens gelænder, og det betyder, at den ikke kræver særligt meget plads. Selv en lille balkon kan altså fyldes med blomster og andre planter, uden at det gør balkonen ubrugelig, og uden at det er svært at komme til de enkelte planter.

Man skal dig være opmærksom på, at visse planter egner sig bedre til altankasser end andre. Du bør derfor være ganske omhyggelig med, hvad du vælger at plante. Jeg har længe haft altankasser, og har prøvet at plante lidt af hvert i dem. Baseret på mine erfaringer, så er der tre planter, der egner sig helt fantastisk til en altankasse.

Den første plante er lavendel. Den flotte lille farve, og det meget unikke udseende, er noget jeg rigtigt godt kan lide. Det er dog duften der gør lavendel til en vinder i min bog: jeg finder den absolut himmelsk. Der er ikke nogen, som duften af lavendel, der kan få mig til at slappe af efter en travl dag.

Den anden type plante er krydderurter. De fleste krydderurter egner sig rigtigt godt til at gro i en altankasse, og de er typisk lette at holde. Det jeg godt kan lide ved krydderurter er, at man ikke bare kan se og dufte dem, men også kan smage dem. Man får altså naturen helt ind i kroppen. Timian, mynte, rosmarin og oregano er nogle af mine favoritter på altanen.

Morgenfruer er den sidste blomst, som jeg synes passer rigtigt godt ind på altanen. De er dejligt farverige, og blomsterne kan faktisk spises i salater eller tilsættes en lang række forskellige desserter.