Kom i gang med at lave vegetarmad med lækre opskrifter

Sundhed har altid været oppe i tiden. Også i vores tid snakkes der om sundhed, både i kosten og i vores generelle livsførelse. Folk går i træningscentrene og får flotte muskler og mindre fedt. Og mange spiser sundt og får mere energi i hverdagen. Og så er der hele klimaaspektet. Vores kødforbrug er en belastning for klimaet. Derfor har mange indført kødfrie dage i den daglige husholdning. Men hvad skal man lave, hvis man ikke må bruge kød?

Sundhedsflipperen og smoothie-snedkeren, Mads Bo, har også kastet sig over vegetarretter på sin webside. Her har han forsøgt at lave en række opskrifter, der er sunde og nærende og samtidigt velsmagende, uden at de tager en krig at lave. Det er et spændende projekt, for mange mennesker vil gerne lære at lave vegetarretter, men de ved ikke rigtigt, hvordan de skal komme i gang. Her er Mads Bo en fremragende formidler og inspirator. Og så ved han, hvad han snakker om.

Kødfri på den gode måde

Der er mange ting at tage højde for, når man skal lave vegetarretter til sig selv og familien. Næringsindholdet skal passe, så det er både sundt og mættende, og giver energi til kroppen. Det kan være noget af et projekt at kaste sig over, hvis man også skal passe sit job og være noget for ungerne, når man ses efter en dag på job og i daginstitution. Her er det godt at have noget ekspertviden at læne sig op ad, så man kan gå lige til vaflerne, uden at skulle igennem en hel ph.d.-afhandling først.

De gode opskrifter

Mads Bo har samlet en række skønne og nemme opskrifter på vegetarretter på sin hjemmeside. Der er nok at vælge imellem, så det er bare om at gå på opdagelse og finde de vegetarretter, der indeholder de grøntsager, man bedst kan lide. Mads Bo er nok først og fremmest kendt for sine opskrifter på smoothies, og smart nok, så har han baseret en del af sine vegetarretter på overskydende rester fra smoothiefremstillingen. Det er godt tænkt at tage madspilds-problematikken ind over her.