En måtte til alle dine brikker

Det er sjovt at lægge puslespil. Man bliver grebet af at lægge det flotte motiv op, brik for brik. Man kan bruge lang tid på at finde lige præcis den brik, der passer i det hjørne. Og undervejs i eftersøgningen finder man måske vigtige brikker, der passer i et andet hjørne, som man har tænkt sig at tage fat på senere, når man altså lige har fået styr på denne del af det store puslespil. Og der sidder man og er helt opslugt, og hvad sker der så? Det er spisetid!

En puslespilsmåtte er redningen i den situation. Hvis du har lagt dit puslespil og alle dine løse brikker på en puslespilsmåtte, så ruller du bare hele molevitten sammen og lægger det til side. Så kan du dække bord og spise aftensmad i ro og mag, vel vidende at dit puslespil er intakt og klar til at gå videre med, når der bliver tid igen. Er du en vaskeægte puslespilsentusiast, så er en puslespilsmåtte et must.

Rul ud igen

Når du har spist og båret ud af bordet, så kan du bare hente din puslespilsmåtte frem igen og fortsætte, hvor du slap. Det er da smart. Med en puslespilsmåtte er du pludselig blevet flytbar med alle dine brikker. Skal der ske noget andet på spisebordet, så ruller du det hele sammen og lægger det til side, indtil der er klar bane igen.

En puslespilsmåtte går fra 500 til hele 3.000 brikker, så du kan roligt kaste dig ud i de helt store projekter. Du kan altid rulle det hele sammen for en tid og rulle det ud igen, når tidspunktet er mere belejligt.

Den store udrulning

Når du bakser med et af de helt store puslespil med flere tusind brikker og næsten er færdig, så er det fantastisk at rulle det ud på bordet og fortsætte. Det er sjovt at lægge puslespil og god gymnastik for hjernen. Man kan lægge puslespil alene eller sammen med en ven, eller hele familien kan have et projekt kørende med et stort puslespil. Men det er altid en god ide at have en puslespilsmåtte under.