Derfor Bør du Ikke Spare Arbejdshandskerne Væk

Der er ikke noget, der er ligeså tilfredsstillende, som at arbejde med ens hænder. Vi skal ikke skrue tiden særligt mange år tilbage, før praktisk talt alle mennesker arbejdede med deres hænder. Landmanden sled og slæb med sine hænder, den hjemmegående husmor eller husfar gjorde det samme, og dem der arbejdede på fabrikker og lignende udøvede også en form for håndværk. De færreste savner det hårde fysiske arbejde fra dengang: det moderne arbejdsliv er på mange måder en forbedring. Man kan dog godt komme til at savne den rare følelse man får indeni, når man formår at skabe noget værdifuldt med ens egne to hænder.

Hvis man aldrig har oplevet glæden ved håndværk, så er man nok ikke engang klar over, at man går glip af noget. Det tror jeg faktisk er skræmmende udbredt i dag. Rigtigt mange børn vokser op med videospil som deres underholdning, bruger derefter en masse år på at sidde og læse i skolen, og får så et arbejde ved et skrivebord. De er intelligente og virkeligt skarpe ? men de har aldrig bygget noget med deres hænder. Det synes jeg er synd, for det er virkeligt en særlig følelse.

Det er heldigvis muligt at beskæftige sig med håndværk, selvom det ikke kræves af ens job. Der er massevis af hobbyer, hvor man virkeligt kan få glæde af sine hænder. Nogle elsker at arbejde med træ, og bygger alt fra havemøbler til gyngestativer. Andre foretrækker at arbejde ude i haven, hvor de fjerner ukrudt og klipper træerne til. Der er også dem der går rigtigt meget op i at sy eller strikke. Der er et hav af forskellige ting man kan lave i sin fritid, hvor man kan få glæde af sine hænder, og de utroligt resultater man får ud af sit arbejde.

Der er dog en sørgelig tendens til, at snyde sig selv for en masse komfort, når der er tale om en hobby. Hvis man arbejdede som tømrer, så ville man selvfølgeligt købe det rette udstyr. Når man arbejder med noget 8 timer, eller mere, om dagen, så finder man måder at gøre det hele mere effektivt og behageligt på. Men når noget ?bare? er en hobby, så tager vi sjældent tiden til at overveje, hvordan vi passer bedre på os selv. Selv hvis vi overvejer det, så taler vi let os selv fra, at investere i udstyr: det er jo ?bare? en hobby.

Men det er virkeligt at snyde sig selv. Et par gode arbejdshandsker koster eksempelvis ikke alverden, og de kan gøre en verden til forskel. Med det rette par arbejdshandsker vil du kunne få langt mere ud af din hobby, og slippe for mange af frustrationerne der kan være involveret i, at arbejde med sine hænder. Så du bør ikke spare arbejdshandskerne væk: tillad dig selv, at investere i din hobby, så du kan få endnu mere glæde af den.