Dansk kirsebærvin i topklasse

Der var engang, hvor man rynkede på næsen af kirsebærvin. Kirsebærvin var noget sprøjt, man købte til en billig penge, hvis man ikke havde dannelse nok til at købe ordentlig vin. Men det var dengang. I dag er kirsebærvin noget, der fås i absolut topklasse. En moderne kirsebærvin er en smagsoplevelse på højde med de store franske vine, og så produceres den endda i Danmark.

På det lollandske gods Frederiksdal fremstilles kirsebærvin, der kan kalde glædestårerne frem hos selv kræsne vinkendere. Denne kirsebærvin er fremstillet i respekt for gamle traditioner, men samtidig i en nyfortolkning med inspiration fra de sydligere vinslotte. Dette giver en kirsebærvin, som de entusiastiske folk på Frederiksdal med rette er stolte af. For her er en velsmag uden sidestykke, som vil fryde enhver gane.

Kompleks smagsrigdom

På Frederiksdal lagrer man på egetræsfade, ligesom man gør i de traditionelle vinhuse. Der er kælet for hvert eneste led i produktionen. Her er tale om et projekt, hvor lysten og velsmagen er hoveddrivkraften i et stykke pionerarbejde, der ikke har set sit sidestykke i dansk vinhistorie. Et udviklingsarbejde som det, der har fundet sted i Frederiksdal, er noget, der burde danne skole.

I vinene fra Frederiksdal er der smag og smagsnuancer i rigt mål. Her er tydelige spor af oprigtig vinglæde i hver eneste nuance i både aroma og gane. En kompleksitet der vil gøre smagsoplevelsen til en rejse ind i aromaernes forunderlige verden. Det er en fornøjelse at smage de skønne vine og opleve, at dansk vin kan være med så langt fremme. En flot indsats af Frederiksdal.

Dansk kvalitet i særklasse

For folkene på Frederiksdal har det været et prioner-arbejde at finde vejen frem til den proces, man nu har udviklet, og som udmunder i en sand perle af en kirsebærvin, som vækker opmærksomhed langt ud over landets grænser. Der har været opmuntrende ord fra udlandet, og på Frederiksdal har det givet endnu mere blod på tanden.

Her står man nu og har fremstillet det, man vel næsten kan kalde en moderne dansk klassiker. Det kan stærkt anbefales at smage disse skønne kirsebærvine.